Zdravlje: Proljeće je, cvjetaš ili veneš?

Sigurno ste bar jednom pomisli kako ste zapostavili sebe i svoje zdravlje, olako prešli preko te misli.i pustili  je da ode. Alii ona se vratila. Otići će tek kada se budete osjećali dovoljno dobro. Sa zdravljem je uvijek tako.  O njemu najmanje razmišljate kada ga imate.

Manjak energije

Ako ste i ovo proljeće dočekali sa manjkom energije i imate osjećaj da vam je potreban reset tijela, ovaj tekst je posvećen upravo vama.

Koliko ste samo puta to stanje nemoći pravdali prelazom između godišnjih doba, a u dubini duše ste znali da to nije to.  Vaš „proljetni umor“ traje već tri zime. Vrijeme je da ga se riješite.

Prije nego što vam otkrijem kako je to moguće, podsjetiću vas da je naše tijelo jedna savršena mašina sa savršenom memorijom. Tijelo pamti sve. Svaki prekovremeni rad, svaki manjak sna, svaki odmor koji mu je bio potreban a nije se desio, svako ne koje je ostalo u grlu a, kasnije ga ni želudac nije mogao svariti. Često vrlo nesvjesno sebi priuštimo ovu emotivnu deponiju. A na deponiji cvijeće ne raste. Tamo zdravlje ne stanuje.

Niije ni čudo što nam je energija blizu nule.

Spusti loptu, podigni energiju

Ponekad je najproduktivnija stvar koju možete da uradite, da zastanete. Da biste podigli energiju, morate da spustite loptu. Vrijeme neće stati, ali imaćete osjećaj da ste ga usporili. Tako se najbolje puni baterije, a ne kad već izgorite. U tom slučaju vašem tijelu, kao i svakoj drugoj mašini prvo treba popravak, pa tek onda punjenje.

 Dakle, treba znati kad stati!

Trajni RESET

Trajni reset ćete najlakše postići ako budete u skladu sa potrebama svog tijela, što znači i power save mode. Utišajte sve aplikacije koje vam crpe bateriju, toksične ljude, toksične misli, odnose koje ne vode nikuda.

Na kraju, kada iz sebe izbacite smeće, imate sve preduslove da očekujete cvijeće. Samo, morate prvo da ga zasadite!

Trajni RESET možete ostvariti i uz naš „RESET za 10“ program. Više o ovom programu, popustima, načinu prijave i trajnom blagu koje ćeš dobiti ovim resetovanjem, pronađi na linku.

 Tijana Runjo, Pilates instruktorica


Zivotni atelje Banja Luka 2021 | Created by LunaMedia | All rights reserved.