Preporuke za život u balansu

Preporuke za život u balansu

prep

Ove godine, naša planeta je progovorila sa nama kristalno jasnim jezikom i snažnim porukama. Pokazala nam je da smo ćelije jednog organizma – Zemlje.

Pokazala nam je da svaki pojedinac ima važan lični  zadatak – da se pobrine za tvoje tijelo na sva tri nivoa, tijelo-um-emocije, čime ostvarujemo i kolektivni zadatak – pročišćenje, balans, novi red i novi život našeg organizma, planete Zemlje.

Moja istraživanja na ovu temu su bila duboka i išla su u nekoliko pravaca.  Neke od njih sam realizovala samostalno (upitnik o ličnim težnjama za promjenom koji je ispunilo oko 100 osoba), a ostatak sam učila od onih koji su najbolji u tome.

Tako su nastale i ove preporuke za život u balansu. One su veoma jednostavne i nemojte dopustiti da vam to odvrati pažnju od njih, jer ljudskom umu se ono što je jednostavno, često čini najkomplikovanijim za primjeniti u praksi.

Jednostavno je, ali traži primjenu. Jednostavno je, ali traži odluku dan za danom. Trenutak u kojem se nalazimo nam je pokazao da svi imamo zajedničku svrhu, pored svih pojedinačnih koje spoznajemo i ostvarujemo, a to je da ozdravimo svaku ćeliju svog Bića, svoje planete.

Zato je potrebno da se iz dana u dan povezujemo sa sobom kako bismo razumjeli da jesmo te ćelijice, da jesmo taj centar Svemira, da jesmo dio te moćne kreacije i da je vrijeme da sa strašću kreiramo novi život, život u balansu, povezanosti i lakoći.

Preporuke za postizanje unutrašnjeg balansa i  harmonizaciju planete Zemlje

preporuke za zivot u balansu

FIZIČKO TIJELO = pobrinite se da jedete više neprerađene hrane biljnog porijekla – voće i povrće raznih boja, sjemenke, orašaste plodove i različite žitarice. Praktikujte duge šetnje i pijte mnogo vode.

EMOTIVNO TIJELO = uradite svjesno disanje ujutru čim se probudite i uveče prije odlaska na spavanje (biti svjestan disanja znači posmatrati i fokusirati se mentalnom pažnjom na svaki udah i izdah i kretanje kiseonika kroz tijelo). Takođe, svaki dan napišite kako se osjećate i izrazite prema vani svoje unutrašnje iskustvo.

MENTALNO TIJELO = slušajte muziku koju jako volite, koja vam donosi osmijeh i pokreće vas da plešete. Nakon toga, sjednite ravnih leđa u tišini i meditirajte pet minuta.

 

 

Autor preporuka:  Matias de Stefano  https://www.matiasdestefano.org/

Prevod i adaptacija: Mila Bojana Blažević


Online kurs meditacije

“4-KORAKA” Mala škola meditacije za sve one koje žele naučiti meditirati u 4 sedmice i postati Majstorice svog daha i svog života

Mala škola meditacije 4-KORAKA