Podrška emocijama uz EFT

Sve što se tijelu dešava fizički, često je nastajalo u mentalnom tijelu i u emocijama. Razumljivo je da se nekada osjećamo loše, ima razloga za to i treba se suočiti sa tim razlozima. Potrebno je pogledati iskreno u sebe i situacije u kojima se nalazimo i podrška emocijama je ključna u tome.

Važno je da iz tih situacija i emocija, iz svega toga i izađemo ali ne na silu, nego kroz vrijeme, proces i strpljenje. Život je zaista izazov ali možemo da biramo da stavimo fokus na svjetlost i samopodršku.

Kako postati svjestan svojih emocija?

Važno je postati svjestan svojih emocija. To možemo tako što se udubimo u sebe i zaista prihvatimo svoje emocije. Dopustimo emocijama da se ispolje u realnom životu.

Pomiješali smo i permutovali mnoge definicije. Kada kažemo “prihvatanje”, to ne znači rezignaciju i mirenje nego to znači da shvatimo da to jeste tako sada. Neke stvari možemo mijenjati, neke teže možemo promijeniti ali svakako možemo uticati na pomjeranje sa jedne tačke na sljedeću uz upornost i dosljednost. 

Kada prihvatimo emocije, onda možemo izabrati akciju i rad sa neprijatnim emocijama. To se zove odgovornost prema sebi.

Kako ublažiti teške emocije?

Sve neprijatne emocije, moguće je ublažiti pomoću tehnike emocionalne slobode.  Tapkanje može postati dnevna praksa. Oduzima vrlo malo našeg vremena a pravi velike promjene u našem životu. Moguće je ublažiti intenzitet negativnih emocija u nekoliko minuta rada na dnevnom nivou.

Mi smo na razvojnom putu naše duše. Trebamo dati podršku našoj duši i trebamo otpustiti sve emocije koje su nam teret na leđima kako bi nas tijelo nosilo u realnosti. Rast dobrih emocija i otpuštanje loših daje veće zdravlje našem fizičkom tijelu. Ne kažem da ćemo uvijek biti na visini zadatka, ali naše je da ne odustajemo. U redu je odmoriti se, pa onda nastaviti. Nastaviti, ne kroz borbu, nego kroz veći mir i veću rasterećenost.

Kako da se osjećaš podržano?

Važno je dati i primiti emotivnu podršku. Bez obzira da li ste imali podršku ranije u djetinjstvu, pogotovo emotivnu podršku ili niste, vi možete sada biti te koje će sebi dati podršku, dijeliti dalje podršku. Šta god uključivala ta podrška, neka bude pravo samopodržavanje. 

Samopodrška nije egoizam i sebičnost. Otpustite ta uvjerenja kolektivne svijesti podneblja na kojem živimo. Kako? Uz vrlo učinkovitu EFT tehniku za rad na našim emocijama i misaonim obrascima.

Podrška je blagost, razumijevanje, iskrenost, odsustvo ega, radost, usrećivanje drugih, davanje i širenje ljubavi onima koje volite, pa čak i planeti. Samopodrška je i mentalna, emotivna i racionalna Podrška je sloboda i izbor, a to su osnovna ljudska prava.

Uvijek počni od sebe. Resetuj se uz yogawellness paket ”RESET ZA 10”, u kojem ćeš resetovati misli i emocije uz EFT, pročistiti tijelo od toksina uz Detox Jogu i redizajnirati tijelo i sveukupnu snagu kroz Core Strenght Pilates.

Spremna za novu svježu energiju i novi svjež životni start? Više o ”RESET ZA 10” paketu, popustima i načinu prijave, pronaći ćeš na linku.

Jana Aleksić, EFT praktičar


Zivotni atelje Banja Luka 2021 | Created by LunaMedia | All rights reserved.