Helena Bakić

YogaGeštalt & TA psychotherapist u edukaciji
Biography:

Vjerujem u duboke potencijale, kapacitete i dobrotu ljudi.

 

Još kao djevojčica sam znala da želim da postanem psiholog. Ovom zanimanju me je najviše privukao rad sa ljudima, pomoć i podučavanje koje mogu da pružim na psihičko – emocionalnom nivou.

Zanimanje u kome mogu da podučavam druge, i u kojem mogu da učim od drugih. Smatram da je psihologija sve, možemo je pronaći u bilo kom aspektu života. Poznavanjem psihologije učimo o sebi i drugima, učimo da budemo u skladu sa sobom, povećavamo nivo svjesti i razne druge stvari.
U savremenom svijetu punom stresa, tolerancije nasilja, nerazumijevanja, osuđivanja i predrasuda, svi smo bar jednom osjetili teret ovih neprijatnih iskustava i suočili se neugodnim emocijama i različitim, kako fizičkim i tako psihičkim simptomima.
Željela sam da vodim ljude na tom putovanju prema sebi, prema skladu i miru, da budem podrška u teškim momentima i pružim različite vrste pomoći i podrške koje nam psihologija nudi.
Uz ovu ljubav prema ovoj nauci nakon završene Gimnazije u Banjoj Luci upisujem studijiski program psihologije na Filozofskom fakultetu.
Uporedo upisujem edukaciju za terapeuta transakcione analize, kao i edukaciju geštalt psihoterapeuta, te trenutno nosim titulu praktičara u ove dvije psihoterapijiske oblasti u superviziji.
Pored ovoga stekla sam i zvanje kliničkog hipnoterapeuta. Svakodnevno čitam i proširujem svoje znanje u ovoj oblasti kako bi bila što sposobnija i kompetentnija da pružim pomoć i budem efikasna u radu sa ljudima.
Zivotni atelje Banja Luka 2021 | Created by LunaMedia | All rights reserved.