Najvažniji savjet koji možeš dobiti: Prebaci fokus na tijelo

Možda nije najtipičniji, ali je najvažniji savjet koji možeš dobiti u životu. Zašto je tako važno usmjeriti fokus na tijelo i šta to tačno znači?

Da li vam se dešava da primarno tražite sigurnost u riječima i akcijama drugih ljudi, na bankovnom računu i u vanjskim okolnostima? I da vas to prilično voza u životu…

Ako se primarno oslanjamo na vanjske reakcije i okolnosti, svako malo nam izmiče tlo pod nogama.  Jer život ne želi da mi ostanemo tako mali i nemoćni. Život bira da nas vječno uči da smo veliki.

Šta znači izgubiti tlo pod nogama?

Svi znamo kakav je osjećaj kada ga izgubimo, kad nas nešto šokira ili uplaši. A znamo li kakav je osjećaj kada hodamo ljeti po rosnoj travi bosi? Ili kada šetamo kroz šumu satima i sve misli ostanu iza nas, a ostanemo samo mi, naše postojanje i velikodušna priroda. To je uzemljenje.

Uzemljenje znači osjetiti gdje je tvoje korijenje, osjetiti sigurnost i podršku koja je sve vrijeme tu, osjećati se jednako stabilno u svom tijelu i umu.

Energija odlazi tamo gdje nam je pažnja. 85% vremena u danu provedemo razmišljajući – nesvjesno, mehanički. A u tom nesvjesnom su sjenke, kolektivni programi, sumnje i samosabotaže.

Ojačajte hrabrog ratnika u sebi

Najbolji savjet koji možete dobiti u životu glasi: Usmjerite fokus na tijelo. Prebacite svoju mentalnu pažnju sa misli na fizičko tijelo. Radite ono što vas uzemljuje. Dok radite ono što vas uzemljuje, jačate hrabrog ratnika u sebi, gradite životnu snagu, trenirate svog moćnog pokretača, oslobađate svog kreativca, osvjetljujete ono što vas je oslabljuje, sposobniji ste da prigrlite svoje slabosti i ušuškate ih u svom sigurnom krilu.

Postanite slobodna i neovisna osoba

 Joga je fascinantan sistem kreiran da vam pomogne da ojačate sve što želite ojačati u sebi i tako dovedete svoju moćnu tijelo-um vezu u savršenu harmoniju.  Vaše uzemljenje je najveća sigurnost u vašem životu. Tek kada se oslonite na sebe i naučite pronaći sigurnost i stabilnost unutra, vi postajete slobodna i neovisna osoba.

Terapijska moć uzemljenja

Ukoliko vas zanima fenomenalni terapijski uticaj uzemljenja na vaše zdravlje i kvalitet života, pogledajte dokumentarni film “GROUNDING” i uvjerite se u zdravstvene blagodeti uzemljenja. Link:

https://www.youtube.com/watch?v=44ddtR0XDVU&t=4s

Kako vam NJEŽNAYOGA program može pomoći da ostvarite uzemljenje?

Uzemljenje možete iskusiti tako što se pridružite mjesečnom NJEŽNAYOGA online programu za mir i balans ili redovnim uživo časovima joge u studiju.

Informacije i prijave za NJEŽNAYOGA online ili uživo program za mir i balans: : bojana@zivotniatelje.com

Uzemljenje je najvažniji savjet koji možete dobiti, ali ne i jedini, redovne iscjeljujuće smjernice primajte putem e-pisamceta tako što se prijavite ovdje: https://zivotniatelje.com/

Hvala vam što transformišete svoja srca i umove!

Bojana Blažević


Zivotni atelje Banja Luka 2021 | Created by LunaMedia | All rights reserved.