Meditacija rijeka srca i maternice

meditacija

Meditacija rijeka srca i maternice

Od svih meditacija koje mogu da te povežu sa ženstvenošću i dijelom tijela koji je manifestacija ženstvenosti, plodnosti i rađanja, a to je maternica i područje oko maternice, ovo je jedna od najjednostavnijih, a ujedno i najjljepših i najmoćnijih meditacija.  Ona premješta tvoju svijest pravo u srce, a onda u maternicu i u energije oko nje kako bi ti omogućila da osjetiš božansku vezu između drugog i petog energetskog centra (ženske energetske čakre – srce i maternica).

Kako izvodimo meditaciju rijeka srca i maternice:

Ovu meditaciju je najbolje raditi u sjedećem položaju, ali možeš to učiniti i stojeći ili sjedeći.

 • IZDAHNI dugačkim prepuštajućim izdahom čim se smjestiš u udoban sjedeći položaj, ravnih leđa i zatvorenih očiju.
 • meditacija srce

  Follow Svjesnija on Instagram Photo credits: Real Magiic

  UDAHNI i spusti dlan lijeve ruke preko sredine grudnog koša (srčani energetski centar) i preko lijevog dlana stavi desni dlan. Osjeti dah kako prolazi kroz područje grudi. Osjeti otkucaje srca. Spusti bradu sasvim malo prema dole i dopusti da izdah putuje preko usana kao da pozdravlja srce. Dopusti da kvalitet tvog svjesnog daha nahrani srce. Polako probudi osjećaj zahvalnosti u području srca i srčanog centra, tako što ćeš u svoje misli prizvati bilo koju osobu koja je učinila mogućim da upravo sada radiš ovu meditaciju.

 • IZDAHNI kada osjetiš da je srce nahranjeno i ispunjeno zahvalnošću i polako spusti dlan desne ruke linijski prema dole i smjesti ga na donji stomak u područje maternice. Taj dlan sa sobom donosi energiju zahvalnosti i ljubavi iz srca i prenosi je u maternicu i prostor oko nje…Zatim zamisli zlatnu nit koja povezuje srce i maternicu ili jednostavno osjeti, slušaj povezanost između srca i maternice dok dišeš i kreiraš rijeku, tok, flow.
 • UDAHNI i prenesi svoju mentalnu pažnju na srce.meditacija maternica
 • IZDAHNI i vrati svoju mentalnu pažnju na područje maternice. Neka ova svjesnost teče dalje, zajedno sa dahom: prema srcu sa udahom i prema maternici sa izdahom. Ostani u tom dahu i povezanosti koliko god ti prija, ali neka to bude najmanje dvije minute.
 • UDAHNI udahni i polako vrati desni dlan prema gore do srca i neka taj dlan ponovo prekrije dan prekrije lijevi kao na početku meditacije. Ako želiš, možeš ponoviti u sebi afirmativne riječi: „ Sa velikim poštovanjem i ljubavlju, odajem počast svom srcu, svom unutrašnjem učitelju.“

 

Ova meditacija je samo jedna u nizu meditacija u okviru “SVJESNIJA” online joga programa koje se možeš pridružiti sa početkom od 3. maja 2019. godine. Sve informacije se nalaze na početnoj stranici.

 

Bojana Blažević

       

       Izvor:

 • Knjiga „Yoni Shakti“ – A woman’s guide to power and freedom through yoga and tantra
 • Autorica Uma Dinsmore Tuli PhD
 • https://yonishakti.co/