Kako manifestovati realnost koju želite?

Evo kako manifestovati realnost koju želite uz afirmacijski dnevnik.

Otkriću vam tajnu o tome zašto tako nešto manifestujete realnost koju želite i kako da se to zauvijek promjeni uz afirmacijski dnevnik. O toj tajni se veoma rijetko govori, vjerujem dijelom jer većina ne ide tako duboko do srži problema/rješenja, a dijelom jer “stručnjaci” smatraju da ljudi nisu dovoljno inteligentni da bi razumjeli i bili spremni riješavati uzrok. A uzrok je nizak osjećaj lične vrijednosti kojim odbijamo sve što želimo, ali duboko u sebi ne vjerujem da nam pripada.

Šta je samo-vrednovanje?

Samovrednovanje je ključ za vaše mentalno zdravlje i emocionalno blagostanje. Nekoliko sposobnosti su vam važne ako želite podići nivo samovrednovanja i kreirati viši kvalitet života:

1. Samorefleksija – Razmišljajte o sebi iskreno i bez uljepšavanja i redovno zapišite svoje misli.

2. Samopoštovanje – Cijenite ono što ste vi, što je vaše i što imate. Radite na prepoznavanju i uspostavljanju svojih energetskih i psiholoških granica.

3. Samopouzdanje– Gradite vjeru u vaše sposobnosti da možete da ostvarite ono što vam je potrebno i naravno – razvijajte postojeće i nove sposobnosti.

Kako vam afirmacije mogu pomoći da podignete samopouzdanje?

  • Uz afirmacije vaš self-talk se pretvara u vašu realnost! Afirmacijama ga čistite od kontradiktornih misli.
  • Afirmacijama izražavamo ono što želimo umjesto onoga što ne želimo i to nas čini svjesnijom i samopouzdanijom osobom!
  • Za donošenje odluka je potrebna vjera u proces, zar ne? Podržavajuće afirmacije iz afirmacijskog dnevnika “Affirmation queen” značajno povećavaju stepen vjere.

Kako manifestovati realnost uspješno koristeći afirmacije?

Tokom vremena moj se stav prema afirmacijama oblikovao. Od početka mi nije bilo rezonatno nasilno mijenjanje stanja iz negativnog u pozitivno koje new age trendovi neizbježno nameću. Ni tada ni sada nisam bila u skladu sa dijeljenjem emocija na negativne i pozitivne i voljela bih da postoji neka duhovna policija ispravi sve one koji koriste takve izraze.

Emocije su prijatne i neprijatne. Negativno je nasilje prema sebi koje mnogo veći problem kod žena od neprijatne emocije.

Ponavljanje afirmacija ”na suho” nikada nije radilo posao za mene i bio mi je prvo potreban most povezanosti koji me povezuje sa sobom. Taj most je dah uz kojeg pređem iz uma u tijelo. Taj most je i pisanje kojim pređem iz monkey uma u jasnoću.Kada sam u stanju takve povezanosti, vrijeme je da lansiram ključnu misao, jasnu unutrašnju odluku o realnosti koju svojim izborom i fokusom kreiram – i to je za mene afirmacija.

Kako je nastao ”Affirmation queen” dnevni vodič?

Afirmacije su mi, uz svjesnu i moćnu tijelo-um povezanost, pomogle da imam stpljenje i vjeru onda kada ih nisam imala. Afirmacije su mi pomogle da pronađem stabilnost kada sam gubila tlo pod nogama.

Daljim istraživanjem sam otkrila da duboko ispod svih temeljnih uvjerenja leži naša najveća laž o sebi i da ne vrijedimo i da nismo dovoljni. I u meni se rodila želja da se svakog dana podsjetim na istinu o vlastitoj vrijednosti.

Kako znam da ostvarenja ciljeva nema vez zapisivanja ciljeva, kao ni sagledavanja misli bez zapisivanja misli, poželjela sam da imam rokovnik bez uobičajene opterećujuće strukture, koji će me svakodnevno podsjetiti na istinu da vrijedim, pomoći da osjetim da  moje tijelo najmoćniji aparat  za kreaciju i da moje misli i emocije mogu biti podržavajuće i jasne svakog jutra!

Kraljica afirmacija koja me inspirisala na sve ostale afirmacije samovrednovanja u “Affirmation queen” dnevniku:

”Ljubav prema sebi je najbolji oblik ljubavi, kreirana je unutar mene, ne oslanja se na vanjsku potvrdu ili vanjske okolnosti, ljubav prema sebi je nešto što ja generišem i stvaram, ja sam CEO u upravi ”Ljubavi prema sebi” i danas je moj zadatak biti ja, raditi na meni i voljeti svaku ćeliju mog bića.”

I to je priča o tome kako je nastao ”Affirmation queen” dnevni vodič!

Šta je suštinski ”Affirmation queen” afirmacijski dnevnik?

”Affirmation queen” dnevni vodič za samovrednovanje će vam pokazati kako da manifestujete realnost koju želite. Ovo je super chic i efikasan planer/dnevnik sa 250+unique afirmacija na isto toliko stranica, dnevnim ritualom za pozitivnu promjenu i slobodnim prostorom za pisanje i rast.

Pogledajte kako izgleda afirmacijski dnevnik na videu ovdje!

Ako želite lansirati kvalitet svog života svakog jutra, naručite ”Affirmation queen” na linku ovdje ili na bojana@zivotniatelje.com

Ako želite saznati više o mom radu i meni pogledajte ovdje.

S ljubavlju,

Bojana Blažević

“My Genius” coach, autorica, joga instruktorica


Zivotni atelje Banja Luka 2021 | Created by LunaMedia | All rights reserved.