Joga u maju: Prosperitet i ekspanzija

Maj ima energiju koja će nam pomoći da ponovo postignemo svoje ciljeve i želje srca, udahnemo dodatnu snagu nekim projektima i odnosima, a nekima od njih damo drugu šansu na novi novi način, a samo joga nam može obezbjediti smireno pobjedničko stanje duha potrebno da iskoristimo šanse koje su pred nama.

Prve stvari koje primjećujemo u maju su cvijeće, plodnost i vitalnost. Kada gledate eksploziju vitalnosti na ulicama, u prirodi, svjesno primite taj osjećaj radosti i preusmjerite ga na stanje svog duha.

Iskoristite energiju maja da napravite iskorak sa svojim projektima i odnosima tako što nagrađujete sebe malim stvarima izgradite svoju strategiju svakodnevnog nagrađivanja (omiljeni rituali, sitni pokloni, male stvari koje vas raduju). Tako ćete podići hormon dopamin i osjećati veće zadovoljstvo i samopouzdanje.

Želja za interakcijom se povećava i ženska energija je ta koja ima moć da dotakne i utiče na druge ovog mjeseca. Sve ovo zajedno uzdiže stanje našeg duha i budi nam nove nade.

Vrijeme je da se zadržimo u prirodi sve više, da izađemo vani i osjećamo da živimo život, umjesto da ga posmatramo iz poznate udobnosti doma.

Otkrivam vam šta radimo u maju na “NJEŽNA” joga časovima na Zoomu i u joga studiju

  • otkrivamo novi nivo svete ženstvenosti ( 2. i 4. čakra, terapijski plesni elementi, mantre uz koje ćeš prigrliti i slaviti svoju ženstvenost)
  • doprinosimo vitalnosti i hormonskom balansu ( pažljivo i ravnomjerno raspodjeljenja asana za ženski i za muški princip u nama)
  • gradimo snagu i samouzdanje na fizičkom, energetskom i mentalnom nivou ( položaji i afirmacije za aktiviranje solarnog pleksusa)
  • širenje kapaciteta pluća kroz lagano otvaranje u grudnom košu (4. čakra, varijacije položaja mosta)
  • opuštanje nervnog sistema kroz čistu prisutnost
  • yoga nidra meditacija čiste svjesnosti je na Pun Mjesec 26.maja od 20 30 do 21 15

Joga položaj mjeseca

Asana (poza) mjeseca je Ustrasana ili Kamila je moćno je istezanje prednje strane tijela, nogu, prepona i čuvenog psoasa, kao i mišića duž kičme. Pored Kobre, Kamila je najvažniji položaj u kojem pružamo leđa prema nazad i otvaramo grudni koš ( takozvani backband).

Naravno, postoje lakše varijacije ove joga poze koje koristimo na časovima sa namjerom da svi vježbamo poštujući svoje trenutne granice i pratimo osjećaj i potrebe svog tijela.

Pridruži se iscjeljujućoj joga praksi!

Pozivam te da se pridružiš “NJEŽNA” iscjeljujućoj praksi za mir i balans koju vodim uživo na Zoomu i u joga studiju.

Informacije o NJEŽNA yogawellness paketu potraži na linku.

 Srećne priče žena kojima su ovi časovi unijeli lakoću i jasnoću u život, potraži na linku.

Sve dodatne informacije i pitanja, budite slobodni da mi pišete na bojana@zivotniatelje.com.

I nikada ne zaboravi, tvoj rast je tvoj sjaj!

Bojana Mila Blažević


Zivotni atelje Banja Luka 2021 | Created by LunaMedia | All rights reserved.