Intuicija: moćna podrška za poslovne odluke

Intuicija: moćna podrška za poslovne odluke: Da li ste znali da samo dvije minute disanja može da unaprijedi naše poslovne odluke, tako što nas uravnoteže i smanje stres u tijelu?

Još jedna stepenica iznad je disanje iz srca koje nam omogućava kontakt sa intuicijom kao najvišim nivoom inteligencije. Disanje iz srca harmonizuje vezu uma i srca i donosi nam jasnoću i fokus.

Moćna vježba disanja iz srca

Ukoliko se želite osjećati ugodnije kroz procese u kojima donosite odluke i unaprijediti rezultate svojih odluka, sljedeća vježba će vas podržati u tome:

Izaberite jednu poslovnu situaciju iz posljednjeg perioda povodom koje osjećate otpor ili emotivni naboj.

Pokušajte da ne odaberete onu situaciju koja je za vas nije emotivno najintenzivnija ( u počecima dok vježbate). Odaberite situaciju povodom koje želite dobiti sljedeće korake od svog moćnog intutivnog sistema podrške – iz srca.

Uzmite papir i olovku i napišite nekoliko riječi o situaciji. Ispod toga napišite šta mislite povodom te situacije, a onda i kako se osjećate.

Sada se fokusirajte se na prostor srca na sljedeći način:

1. Zatvorite oči i svoju mentalnu pažnju fokusirajte na to da posmatrate udah i izdah kako se u prirodnom ritmu kreću kroz prostor sredine grudnog koša – srčani energetski centar.

2. Sada spustite lijevi dlan na srce. Kreirajte jasnu namjeru da stvorite osjećaj zahvalnosti ili saosjećanja za nešto ili nekoga u tvom životu i ostante u tom osjećaju.

4. Sada postavite pitanje, obraćajući se tijelu, tačnije srcu: Koje bi bilo efikasno rješenje, stav ili korak povodom poslovne situacije koju imate?

5. Saslušajte spontane odgovore srca, primjećujući suptilne promjene u stavu, osjećanjima, mislima ili senzacijama u tijelu.

6. Zapišite odgovore na papiru, bilo da je to jedna riječ, rečenica, sugestija ili promjena stava.

7. Uporedite ono što ste zapisali prije disanja sa novim odgovorom koji ste dobili iz srca i kreirajte svoj finalni stav uvažavajući komunikaciju  uma i tijela.


Zivotni atelje Banja Luka 2021 | Created by LunaMedia | All rights reserved.