Tratak i Joga Nidra Meditacija

tratak web sajt calendar

Tratak i Joga Nidra Meditacija

When:
Februar 8, 2020 @ 6:00 pm – 7:00 pm
2020-02-08T18:00:00+01:00
2020-02-08T19:00:00+01:00
Where:
Životni atelje
Banja Luka
Bosna i Hercegovina
Contact:
Bojana Blažević
065 687 700

Tratak i Joga Nidra meditacija uz moć punog Mjeseca

Tratak  je jedna od najstarnijih i najmoćnijih metoda meditacije koja će vam pomoći da imate bolju koncentraciju, da razvijete samopouzdanje i pozitivan stav prema životu.

Ova metoda otklanja depresivne misli i negativnost iz uma osobe i donosi vam pozitivno raspoloženje. Takođe, može pozitivno da djeluje na vaše oči i da vas sačuva od hroničnog umora. Njeno najsnažnije djelovanje je u periodu punog Mjeseca zbog čega je možete očekivati u Životnom ateljeu u jednom mjesečno tokom cijele godine, u  sedmicama punog Mjeseca.

Kako funkcioniše tratak meditacija?

Tratak je vrlo jednostavna meditacija koja traje 10 do 15 minuta sa odgovarajućim pauzama. Praktikuje se u sjedećem položaju tako što osoba zadržava fiksiran pogled na plamenu svijeće, u skladu sa svojim granicama i potrebnim pauzama te definisanom udaljenošću i visinom svijeće.

Rezultat tratak meditacije?

Moguće je da ćete osjetiti veoma prijatne senzcije u području između obrva. To je znak da vaša volja, samopouzdanje i koncentracija upravo rastu. Takođe, osjetićete jasnoću u umu u pogledu svojih prioriteta i onoga što vam je zaista važno u životu.

Napomena: Da bismo osjetili rezultate, potrebno je redovno praktikovati meditaciju uz stručne savjete i nadzor joga instruktora.


 Nakon 10 do 15 minuta Tratak meditacije, uplovićete u potpuno opuštanje koje možete da iskusite, a to je meditacija Joga nidra.


Četrdeset minuta meditacije Joga Nidra  vas odmara i revitalizuje kao dva i pol sata običnog spavanja! Uz nju brige nestanu, vrijeme stane i unutrašnja sreća zavlada vašim tijelom.

Brojna istraživanja dokazuju da Joga Nidra pomaže pri otklanjanja stresa, anksioznosti, depresije ili nesanice i donosi  vam pravi odmor i čiste misli.

 

Joga Nidra (svjesni san) je jedna od najstarijih tehnika opuštanja uma i tijela koje nas dovodi u dragocjeno stanje povezanosti sa sobom i usredsređenosti na ono što nam je najvažnije – osjećaj unutrašnje sreće.

Joga Nidra je jednostavna vođena meditacija u kojoj slušanjem glasovnih instrukcija instruktora dolazite u alpha stanje moždanih talasa (meditativno stanje u kojem se rad našeg mozga usporava) odakle sa lakoćom puštate unutrašnje blokade i ograničenja kojima inače nesvjesno sami sebi stojite na putu.

Jedna od tajnih moći Joga Nidre je sankalpa, jasna namjera koju izgovorimo u sebi na početku časa. Redovnim praktikovanjem Joga Nidre, ta namjera postaje istina u našem životu. Svaka želja se ostvaruje ako je podloga za nju savršeno postavljena, a opuštanje je baš ta savršena podloga.


Ko može prisustvovati meditaciji?

Za učešće u meditaciji, ne trebate imati bilo kakvo iskustvo u jogi ili meditaciji, niti trebate biti član našeg joga studija.

Tokom cijele meditacije Joga Nidra vi mirno ležite bez pokreta i slušate opuštajući glas instruktora.

Potrebno je da dođete u udobnoj odjeći.

Termin održavanja  Tratak i Joga Nidra vođene meditacije za oktobar je nedjelja 13. oktobar od 18 do 19 sati.

Cijena meditacije po osobi je 20 KM. Cijena meditacije za članove joga studija Životni atelje ili SVJESNIJA online joga programa je 15 KM.

Instruktorica: Bojana Blažević

Svoje mjesto možete obezbijediti prijavom na mail bojana@zivotniatelje.com ili popunjavanjem obrazca prijave koji se nalazi ispod.

OBRAZAC PRIJAVE ZA RADIONICU


Rasti i sijaj sa nama!

 

Bojana Blažević