3-najvaznija-rituala-uspjesnih-ljudi

Da li vam se čini poznat scenario u kojem imate volju da riješite neke životne probleme  i svim silama pokušavate naći rješenja, ali gledajući  unazad ne zvone vam baš zvona srece?

Čini se da nije fer, mislite na svoje drage probleme, pričate o njima, a oni vam još bezobrazno čuče  pred očima. U slučaju da odu, dođu vam njihove kopije i eto vas u začaranom krugu.

Imajući u vidu da ste mnogo više od mašine za kopiranje problema, vaša beskonačna inteligencija zna da ste upravo dobili informaciju zašto problemi ne odlaze – ne puštate ih.

Energija ide tamo gdje je vam je pažnja. Jednostavna rečenica iza koje se  krije more potencijala za promjenu.

Zivotni atelje

Vaš problemi su stvoreni određenim razmišljanjem, drugačije ih ne bi bilo,zar ne? I šanse su 1:100 da se problemi mogu riješiti koristeći isto razmišljanje koje je  postojalo pri  njihovom stvaranju.

Za rješenja je potrebna nova energija koja nastaje usmjeravanjem pažnje na stanje koje želite da ostvarite.

Nije li jednostavno, samo okreneš razmišljanje  naopačke?

Znam, vežemo se za svoje problem i oni postaju dio nas, ali  zaista želite da okončate ovo prijateljstvo, okrenite se u drugom pravcu i iskoračite nekoliko  koraka – u budućnost.

Prvi korak, priznajte sebi da  da imate problem. Zvučalo to otrcano ili ne.

Nema prečice kojom ćete to zaobići ukoliko želite ići naprijed. Stoga, čovječe ne ljuti se i vrati se na početnu poziciju. Samo prihvatanje istine o vašem sadašnjem stanju će vam olakšati da saznate koje  je vaše željeno stanje.

Dream

Drugi, odvojite vrijeme za sebe i počnite da sanjarite. Pitajte se: šta želim da imam umjesto sadašnjeg stanja? Koje je željeno stanje? Šta bi želio kad bi se desilo čudo i kada ne bi bilo nikakvih, ama baš nikakvih ograničenja? Kako bio moj savršen dan izgledao? Ko bih ja bio da nema ovih problema? Dopustite sebi da sanjarite kao kada ste bilo slobodno djetence.

Opišite svoj savršeni dan do detalja i proživite ga u svojoj mašti. Pogledajte sve divne pejzaže svog života, osjetite ih i sa takvom energijom počnite da kreirate svoju budućnost. Odvojite pola sata dnevno da budete u svom svijetu sa novim pejzažima i slobodno maštajte.

Treći, pronađite podsticaje koji podržavaju vašu vjeru da je ishod koji želite za vas moguć, birajte okruženje koje vas inspiriše, kreirajte nove svakodnevne rituale za dobru energiju i uredite svoj radni prostor sa stvarima koje povezujete sa novom budućnošću.

Četvrti, jačajte svoju moć vizualizacije, te svoju najvišu inteligenciju zvanu intuicija.

Gle čuda

Peti korak i vrijeme je da izradite mali plan ostvarenja ideja koje ste ranije izmaštali i koje su zadržale svoju snagu tokom vremena. Fazu planiranja nikako ne miješajte sa fazom sanjarenja u kojoj vlada vaša kreativna energija koja treba potpunu slobodu da se izrazi.

I na kraju, potrebna su vam još samo dva ključna magična sastojka  -disciplina i vjera.

Disciplina da svakoga dana sanjarite i boravite u svom čudesnom svijetu i vjera da je sve moguće koju jačate baš ovom disciplinom.

I onda kad zaboravite na sve ovo – gle čuda!

Savjetnica za lični razvoj I Basic ThetaHealing instuktor I Rainbow Kids Yoga instruktor u BiH