Santa-cake

Gledah sinoć sa svojom porodicom film o Djeda Mrazu na jednoj televizijskoj stanici i ono dijete u meni se uživjelo i uživalo u magičnoj prazničnoj atmosferi, a  intuicija mi je “pokazala” jednu predivnu stvar.

Djeda Mraz sa svojim vrijednim patuljcima ima za cilj da usreći svako dijete (kada kažem „dijete“, tu apsolutno mislim i na nas odrasle jer smo i mi vječna djeca – htjeli mi to da priznamo ili ne) na ovoj planeti. A djeca k’o djeca treba samo da zapišu svoje želje i snove na papir, vjeruju u Djeda Mraza i pošalju mu pismo sa željama. Naravno, na kraju svako dobije tačno ono što je poželio!

(Ovako je to izgledalo 1911.godine: http://zanimljivostidana.com/zanimljivosti/587-pronaeno-pismo-iz-1911-za-deda-mraza.html)

Ja i dan danas vjerujem u Djeda Mraza – o, da! Samo što je on za mene nešto veće od simpatičnog, rumenog deke s bijelom bradom i crvenim kostimom – on je za mene Svemir. Kako li smo samo učeni i učimo našu djecu da je sve moguće – da je magija moguća i da možemo imati sve što poželimo, samo treba duboko u sebi da, onako iz sveg srca, vjerujemo da ćemo to i dobiti.

Onda kao fol odrastemo i na većinu tih dječijih vjerovanja gledamo kao na… dječija… luckasta… prolazna; a malo nas shvati da nam upravo vjerovanje u Djeda Mraza pokazuje pravac i smjer kojeg treba da se držimo tokom cijelog života.

Zato, sanjajte svoje snove, vjerujte da ćete ih ostvariti, zapišite ih i pošaljite jasan signal putem pozitivnih emocija u Svemir jer marljivi patuljci Djeda Mraza već sada rade na ostvarenju svake važe želje i budite sigurni da ćete dobiti upravo ono o čemu mislite, sanjate, sanjarite i pričate.

..a kako je to kada se u Djeda Mraza i novogodišnje želje gleda sa poštovanjem: http://www.vesti-online.com/Vesti/Zanimljivosti/365001/Postanski-odsek-za-pisma-Deda-mrazu)

Srećni praznici!
Saša Lukić
Clients’ Happiness Manager at Životni atelje