Joga za djecu Banjaluka, po svjetski priznatoj Rainbow Kids Yoga metodi

Joga za djecu Banjaluka po svjetski priznatoj Rainbow Kids metodi je savršen spoj Joge, igre, plesa i pozitivne pshilogije, kroz koji djeca uče sve dragocjene stvari o sebi i svijetu oko sebe.

I sve to uz mnogo, mnogo zabave!

Zašto je Joga dobra za djecu?

1. Joga je ZABAVNA!

2. Povećava snagu i fleksibilnost

3. Podstiče samopouzdanje

4. Čini djecu emotivno snažnijim

5. Razvija kreativnost

6. Pomaže da uravnotežimo um i tijelo

7. Uči djecu prihvatanju sebe i ljubavi prema sebi

8. Razvija koordinaciju i ravnotežu

9. Razvija samodisciplinu i samokontrolu

10. Pomaže u jačanju koncentracije

11. Podučava djecu kako da se opuste i smanje stress

12. Podstiče saosjećajnost, velikodušnost i poštovanje

13. Uči djecu kako da pronađu unutrašnji mir

joga za djecu banjaluka

Kako izgledaju časovi Joge za djecu u Banjaluci?

Svaki čas joge za djecu je specijalno i tematski kreiran da postigne određene ciljeve, ali i da omogući djeci da se potpuno prepuste zabavi i igri, a da učenje dođe spontano i samo po sebi kao rezultat njihovog odličnog raspoloženja i učestvovanja u času joge.

Na časovima joge za djecu koristimo mnoge “specijalne efekte” koje djeca obožavaju, kostime, plišane igračke, hulahope, ukrasna pera, šarenilo boja i još mnogo, mnogo toga u zavisnosti od tematike časa. Naše teme su beskrajno maštovite i raznolike: ”Idemo u Afriku”, “Čas za pojesti”, “Kraljevi i kraljice”, “Idemo u park”, “Ja osjećam, ti osjećaš” i mnoge druge.

Način na koji predstavljamo djeci šta je Joga se prilagođava uzrastu djeteta i prilikom prenošenja znanja o jogi ne ulazimo u religijske aspekte.

Jedna od naših priča kojima djeci približavamo šta je Joga glasi:

Hiljadama godina ranije, stariji Jogiji su živjeli u šumi, u planinama i pećinama Indije. Posmatrali su okruženje, i vidjeli su da se životinje i priroda kreću u savršenom skladu. Imitirali su životinje, drveće, planine, pa čak i kretanje zvijezda i tako je nastala predivna filozofija zvana Joga, kao i Joga vježbe koje mi radimo ovdje.

Kako se održavaju časovi Joge za djecu?

Naši redovni časovi Joge za djecu se održavaju u Banjaluci jednom sedmično u trajanju od sat vremena i to u malim grupama do 10 djece.

Redovne časove Joge za djecu Banja Luka vodi Bojana Blažević, prvi certifikovani Rainbow Kids Joga učitelj u Bosni i Hercegovini.

Pogledajte snimak sa jednog od naših časova i pridružite nam se u joga avanturi!

 

Certified-by-raibow-kids-yoga

www. rainbowkidsyoga.net