DSC 0003

RAZVIJAJ TALENAT ZA LJUBAV. BESPLATAN JE.

Vidjeti, spoznati, osjetiti da si okružen ljubavlju je danas najvažniji talenat. Talenat za ljubav se razvija, u njega se stalno investira, a ništa se ne plaća. A još dobiješ i bonus – sposobnost da primiš ljubav slobodno, da se ne bojiš tog nedokučivog beskraja.

Potrebno je samo da provodiš sve više časova na predmetu saosjećanja. Biraš saosjećanje svakoga dana, u svim situacijama, sa svim, ama baš svim ljudima. Biraš saosjećanje i kad ga imaš viška.

To ne znači da ne možeš da psuješ i budeš bijesan. To nikako ne.. Može i da podstakne saosjećanje kad opsuješ strasno, zbog svega, svakoga, sve. Po mogućnosti uključiš u psovke i razne životinje, idole i metaforične krikove. Za dobru psovku potreban je dobar riječnik i spretna usta, nije ni to zanemariv talenat.

Psovka može biti prečica do saosjećanja, ali kada psuješ svjesno. Sa namjerom da otreseš bijes sa sebe. Jednostavno, brzo, kao obična patkica. Protreseš krila snažno i sav bijes u tom vjetru nestane. U moć svjesnog bijesa nikada ne sumnjaj, samo ga pusti da te vodi u sljedeću ulicu i nemoj da ga zaustavljaš prije avanture od putovanja.

Onda možeš da se vratiš svom životu, pretvoriš ostatke sebe  u novu ljubav, novo stvaranje.

Ljubav može u sve da se spakuje i od svega da se stvori. Možeš od nje da napraviš majice, haljine, knjige, aromaterapijske bočice, ukusnu večeru svojoj porodici. Možeš snažnije da ljubiš one koji su tu i da tepaš još šašavije.

Život je jedna bogata paelja kada ljubav počneš stavljati u sve. A zašto bi bila kao drugi, da se bojiš ljubavi, da si alergična na Valentinovo, da se stidiš svojih slabosti, kad umjesto toga možeš biti originalna.

Ljubav je jedina stvar na ovom svijetu koja može da nas šokira, sve ostalo je izlizano.Da je voljeti lako, volio bi svako. Zar nije onda najveći talenat voljeti?

Zar nije ljepše sve romantizirati, vrhovima patetike dodirivati? Ne postoji nijedna prepreka da budeš odmah romantična. Možeš staviti nježne bijele paravane na sred omiljene prostorije i iznenadata uživati u romantičnoj palati.

Možeš svaki dan drugačije mirisati. Možeš imati lampice u kući tokom cijele godine. Možeš u kadi do kasno pjevati. Možeš stvarati dok svi spavaju. Možeš gledati u grad sa tajnog mjesta. Možeš primijetiti svoju ljepotu u ogledalu. Možeš se zahvaliti za nju. Možeš biti zaljubljena stalno. Možeš voljeti ludo, lijepo, prejako.

Koga? To ostavljam tebi da shvatiš.

Da..Život zna biti vrckava nevaljalica, ali i to je samo izazov. A ne razlog da budeš obična klackalica. Jo Jo. Ili lutka na konopcu. Žene traže rješenja u gnusno beskorisnim stvarima. Postavljanju novih i novih uslova. Osnažujućim citatima. Naglašavanju svoje vrijednosti. Naprasnim odlukama. Žele biti još bolje, još spremnije, još pametnije, iskrenije.

Nema još. Nema. Već si dovoljna. Već si vrijedna. Već si voljena. Želiš romantiku? Želiš pravu ljubav? Želiš sreću? Pa ti trebaš Isusa!

Romantična ljubav je lijepa. I lijepo je kad je lijepo. Ali ne sanjaj budna. Samo misli ljubavi i saosjećanja mogu ispuniti tu vrstu praznine u jednoj ženi. Ništa drugo.

Beskorisno je traganje za sljedećom osobom koja će te ispuniti. To što sada osjećaš prema jednoj osobi, osjećaćeš i prema svima drugima. Jer svi smo jedno. Separacija je izmišljotina. Kao i bol iz prošlosti. Kao i usput izgubljen talenat za ljubav. Kao i uvjerenje da nismo voljeni.

Ne budi super, budi samo ti.  Ne budi super žena. Budi samo žena. Priušti sebi da budeš ono što jesi, sve ostalo će zaplesati za tebe.

Upoznaj boginje u sebi, svaku od njih deset. Svakoga dana slavi svoje unutrašnje dijete, svoju majčinsku prirodu i učitelja u sebi i pusti da rade za tebe i druge.

Neka sve što je ljubav dođe, a sve što nije, neka ode, sa ljubavlju i saosjećanjem. Napiši svoje zavjete na ljubav. Učini sebe ženom koju ćeš brzo pronaći i duboko voljeti.

You give a fuck only about things that set your soul on fire. Soul is selfish and just wants joy, laughter and love.

Drži  svoju viziju. Čvrsto.

Kako da razviješ talenat za ljubav? Pogledaj u TV emisiji 5 do 7, šalimo se i pričamo o ljubavi na Valentinovo.