0f7ad2fd73fc745e5e17a230fdff12b0

  Venera u Vagi opozicija Uran u Ovnu (18. septembar)

The story of life is quicker than the blink of an eye. The story of love is Hello and Goodbye.
Until we meet again…….”
― Jimi Hendrix

Ovim oslobađajućim i za mnoge užasavajućim rečenicama počinjem tekst koji će obilježiti period koji je ispred nas. Pod periodom podrazumijevam nekoliko dana prije 18.09. i nekoliko dana poslije tog datuma.
Ovaj aspekat sam odabrala iz moje subjektivne naklonosti prema svim Uranovim aspektima, i lude pometnje koja će nastupiti u narednim danima u svim međuljudskim odnosima, a s obzirom da je Jupiter ušao u Vagu, bitnost ovog aspekta će se jos i uvećati.

Venera u Vagi će doživjeti državni udar. Napad na svoj integritet i identitet. Napad od svog omiljenog Urana u militantnom i svojevoljnom Ovnu, spremnom da u ovih sedam godina pokida sve konce koje smo ispleli.

Smiraji i dipolomatija: Šta je to?
Razumijevanje drugih i ponizno prihvatanje: Ma hajte, molim vas!
Hladno odobravanje: O čemu vi pričate?
Pokušaji objektivnosti i racionalizma: Jeste li vi normalni?

I kao višnjičica na tortici vaginskih opsevnih radnji- održavanje veza i odnosa po svaku cijenu: MALO SUTRA!

venera kvadrat uran

Usiljeni sebičnjak na jednoj strani, već uveliko zadojen dugogodišnjim uspješnim turbulencijama kroz znak Ovna, i postojana mirna Venera u duhu: moja kućica, moja slobodica, sudariće se ovog septembra u zagrljaj, razepeti sami izmedju sebe, sa potpunom neartikulisanošću svih pokreta koji budu načinjeni u tih par dana. Venera, svjesna podrške Jupitera, upiraće i dalje u građenje odnosa. Sada vam nedostaju svi oni koji vam nikada nisu nedostajali. Želite tako strašno da se spojite sa nekim u zanosu i romantici, sve vam miriši na ljubav i veze, ali nešto se ne da.

Poneki kukaju kako nisu spremni, neki su započeli velike projekte i nemaju vremena da dišu, neki su, opet, zaboravili sebe u trci za drugima. Neki od Boga čekaju znak da je sada stvarno dosta: sa čekanjima, sa opraštanjima, sa pristajanjima na kompromise, sa pomirenjima. Sada bi svi da se mire sa sobom, ali đavo ne da mira.

Svima je zajednička potreba da ih nešto rasturi, da ih prodrma, da im zaklecaju koljena, da klecnu, ali ne zastajkuju. Da im nešto poremeti biološki sat, i vremenski sat, da im se desi eksplozija, da ne venu čekajući, da k vragu ode onaj osjećaj da nešto može ali i ne mora. Da je svejedno kad nije. Da srce ne drhti kad treba da iskače iz grudi. Da nije uvijek ono što je bezopasno dobro po nas.

Sada će svi potražiti opasnost. Sami u sebi. Nemilosrdno će se goniti eksperiment i nadražaj. Nešto će ići svojim tokom i onda će puknuti kao da nikad nije postojalo. Odnijeće ga Uran kao što ga je i donio.

Možete primiti bezbroj naglih poruka od navalentnih i nadasve otkačenih muškaraca, spremnih obično na seks i neke nestabilne avanture. Možda se opraštate opet od nekoga i pored sve svoje želje i volje da ga zadržite čvrsto. Otima vam se iz ruku posljednja stabilna slamka za koju ste se držali. Ili vam se ruši neka iluzija o skaldnoj vezi koja je bila sve ali ne skladna i sve ali ne veza.

Neko vam se javio veoma zainteresovan za razgovor i onda se povukao. Napisali ste status o ljubavi i prihvatanju, o razumijevanju tuđih potreba i neko je militantno i fašistički sasjekao sve vaše riječi.

Pokušaj da se bude skladan neće proći. Pokušaj da se svima ugodi, neće proći. Čak i pokušaj da se ugodi sebi će proći sa velikm posljedicama.

Napuštaćemo jedni druge kroz poslove, partnerstva, da bi zadržali sopstvenu lucidnost, kreativnost, ili prosto snagu i osjećaj moći. Da bi spasili sliku o sebi, ili da bi sačuvali lično dostojanstvo. Napustićemo druge da oni ne bi napustili nas. Mnogi ovog vikenda odlaze u friend-zonu.

neka hvala mogu sama

Teško će se izbalansirati lijepo i čudno. Može se desiti svima onima koji žele u narednim danima pokazati široj javnosti svoj stil u bilo čemu, da ih neko osudi, kao i u javnim ispoljavanjima može biti brutalnosti i agresije.

Ako ste muško neće Vam biti posebno milo šta pišu, misle ili govore žene i obratno. Sve će nekako pokušati da se suprotstavi onom drugom. Ying i Yan na klackalici, jedno sa nožem u ustima, a drugo sa Andrićevom „Gospođicom” i šoljom čaja. On negdje tamo u potaji ili na društvenim mrežama jadikuje jer ga je ona, žensko kakvo i jeste, u startu odbacila i nije mu dala priliku da pokaže ono što bi on trebalo da bude bez dokazivanja ikome.

Sada želimo biti sami, oslobođeni od ikoga i sami donijeti neke važne odluke. Nagli smo i užurbani u svemu tome. Stomak nam se zavrće od nervoze kad pomislimo na dosadu. Bježimo da bismo bili svuda, samo ne mirni i sami sa sobom. Mjesečeva eklipsa sa kojom i ulazimo u ovaj aspekat će pojačati nestrpljenje, unutrašnje tegobe i iritacije. Ako poželite da nekome pucate u čelo narednih dana, strpite se, proći će. Isto važi ako to poželite učiniti sebi.
Ako vam se poremeti san ili imate mnogo energije sa kojom uopšte ne znate šta ćete, možda je najbolje hodati, trčati…lupati nogama i rukama u vreću, vrištati na vrhu nekog brda. Sve da ne biste ovo pomenuto istresli na ljude.

S obzirom da je Jupiter ušao u Vagu i da je Mars u povoljnim aspektima i sa Venerom i sa Uranom, dio dostojanstva i smirenosti će se ipak zadržati. Bar u onoj mjeri da sve ostane ljudsko i zakonski.
Ali, traćenje vremena na sporost, gluparije, tračarije, licemjerje, lažnu ugodnost i laksanja, slatkorječivost bez poente neće biti moguće. Ako ste se namjerili u narednim danima zazivati romantiku, poticati priče o pepeljugama i prinčevima, zajedničkim ”happily ever after” momentima, možete se suočiti sa ozbiljnim iznenađenjima i to neugodnim.

venera u vagi kvadrat uran u ovnu

Venera u Vagi kvadrat Uran u Ovnu

Vjerovali ili ne, ostaće nam samo oni koji se budu čvrsto zalagali za nas. Za našu dobrobit, koji bi se po cijenu života borili za nas, ali biraju ostati u smiraju. Biraju teži put. Oni koji nam pružaju bezgraničnu sigurnost i osjećaj da ko god mi bili i šta god mi radili uvjek možemo sačuvati njihovu ljubav, zaštitu i odanost. Oni kojima „snaga ne leži u topuzu” i kojma „koraci ne smrde nečovještvom”.

Poznati koji su imali ili imaju ovaj aspekat su: Džimi Hendriks, Stiv Džobs, Selin Dion, Ernest Hemingvej

Spoštovanjem,

Jelena Puhalo